Nybyggnad och kvalificerad ombyggnad i fokus

Läs om vår miljö- och kvalitépolicy.


Vi söker två handläggande arkitektkollegor!

name="aktuellt-bild"

Nordisk Kombination Arkitekter är ett mindre och personligt kontor beläget intill Hötorget i centrala Stockholm. Vi på Nordisk Kombination drivs av att förbättra och utveckla dagens arkitektur, allt från den minsta detaljen till de allra största frågorna. Vi har en lång tradition av att jobba med nybyggnad och kvalificerad ombyggnad i nära dialog med våra kunder. Vi tar ett stort ansvar för helheten i projekten och har under de senare åren upplevt en stor tillökad efterfrågan på vår kunskap. Vi behöver växa!

Vårt kontor har många pågående och inkommande uppdrag och behöver omgående förstärkning. Vi söker i detta skede två handläggande arkitekter med god projekteringsvana.

I befattningsbeskrivning för dessa två tjänster förväntas man vara ansvarig handläggare och kunna leda medelstora uppdrag självständigt och i samråd med uppdragsansvarig. Vi önskar att man kan visa minimum 5 års erfarenhet i handläggarrollen. Har man även jobbat i rollen som uppdrags-/kundansvarig är det enbart ett plus. Lämna gärna referenser både från arbetsgivare och beställare.  

Vi söker dig som är nyfiken och har driv. Lika viktiga egenskaper är att du är öppen och kan lyssna, tänka om för att tänka nytt. Vi söker arkitekter som utmanas av komplexa projekt. Du ska gilla snabba puckar och att verka i ett högt tempo. Goda kunskaper i svenska, såväl tal som skrift är ett krav.

Hos oss är förmågan att kunna växla mellan teamarbete och självständigt arbete viktigt. Vi eftersöker dig som stimuleras av att få kreativt handlingsutrymme, kan kommunicera väl och driva projekten framåt. Struktur och systematik är A och O i ett flertal av våra projekt eftersom komplexitet och projekttid kräver detta. På vårt kontor har vi "högt i tak" och du har stora möjligheter att påverka, växa och ta ansvar.

Just nu arbetar vi med flera stora ombyggnader i kulturhistoriskt värdefulla fastigheter, ett antal privata villor, driver detaljplaneprocesser och projekterar nyproduktion av högteknologiska och gröna datahallar. En härlig kombination tycker vi själva.  

Vår styrka, utöver att skapa bra arkitektoniska lösningar, är att driva komplexa projekt effektivt.  

Projekteringsvana i ArchiCad är en förutsättning. Goda kunskaper i AutoCad och Adobe-familjen är även meriterande.

Vill du vara med och påverka?

Hör av dig till oss med ett CV, referensprojekt och personligt brev till office@nkark.se senast den 15:e januari 2024, intervjuer sker löpande.

Inför en eventuell fysisk intervju tillämpar vi ett beprövat online personlighets- och kunskapstest.

På återseende!

LRF – Lantbrukarnas Riksförbund

 LRF_JStrong Photo _web _53

Vårt projekt för LRF - Lantbrukarnas Riksförbund är med och tävlar om att bli Sveriges snyggaste kontor 2020!

LRF är en intresse- och företagarorganisation som samlar företagare verksamma inom den gröna näringen. Verksamheten har en lång historia av samlad kompetens och flytten till ombyggda lokaler ger möjlighet till en innovativ verkstad där det mänskliga mötet lägger grunden för samarbeten och utveckling.

Välkommen till Gröna Näringslivets Hus!

 LRF_JStrong Photo _web _42

Arkitekt: Nordisk Kombination Arkitekter AB
Inredningsarkitekt: Nordisk Kombination Arkitekter AB i samarbete med Rekomo Stockholm AB
Leverantör av inredning: Rekomo Stockholm AB
Yta: ca 7 500 kvm (440 arbetsplatser)
Fotograf: Jason Strong

Redan då du kliver in i entrén välkomnas du av en atmosfär präglad av möten och samtal.
Du möts av en värd som hjälper dig till rätta och om du vill kan du slå dig ned i caféet med en kaffe och en smörgås gjord på råvaror från den svenska livsmedelsnäringen.
Den öppna trappan leder vidare till verksamhetens hjärta, restaurangen/ mötesplatsen, med en avslappnad miljö för såväl större sammanhang som nära intima möten.

LRF_JStrong Photo _web _45

Materialen i ytskikt och inredning är vår svenska natur i bearbetad form; gotländsk kalksten, kolmårdsmarmor, ljusa nordiska träslag, naturfärgat läder och svensktillverkade tyger av lin. Färgskalan går i den traditionella linoljefärgens dämpade toner där frånvaron av helvita ytor ger en mjuk och varm atmosfär till rummen.

Gestaltningen speglar LRF:s verksamhet som genomsyras av expertis, hjälpsamhet, samverkan, nytta, hållbarhet, utveckling, innovation och tradition. Övertygelsen att möten och samverkan leder till utveckling och synergier är inarbetad i lokalernas utformning.

LRF_JStrong Photo _web _17

Som ett led i LRF:s arbete med resurshushållning och hållbarhet är ca 65% av inredningen begagnad inredning som i vissa fall fått nytt liv genom omlackering eller ny klädsel. Det här innebär en besparing på nästan 99 ton utsläpp av koldioxid vilket motsvarar uppvärmningen av 40 st genomsnittsvillor i Sverige på ett år eller 10,6 varv runt jorden i en personbil. Och dessutom har det blivit billigare!

Tävlingen avgörs den 13/11.
Gå gärna in och rösta på http://ssk.lokalnytt.se/info/20699 !

LRF_JStrong Photo _web _02

KTH Campus

name="aktuellt-bild"

Äntligen kom vi iväg för att besöka KTH Campus. Ett område i Stockholm där en sällan har vägarna förbi, och tråkigt är det, för här hittas många bra exempel på god arkitektur, tycker vi på kontoret.

Första anhalten på besöket blev Tham & Videgårds njurformade corténstålsalster, nya Arkitekturskolan. Med inga rätvinkliga hörn i sikte hade vi till en början svårt att orientera oss, men två av oss här på NK Arkitekter har ju studerat på skolan, och vi fick således även en sanningsenlig bild av hur lokalerna fungerar i praktiken. I slutet av visiten var alla överens, ett lyckat exempel där både betraktare och brukare är tillfreds.

 
Platsbesöket avslutades vid Utbildningshuset av det danska arkitektkontoret Christensen & Co. Byggnaden utstrålade genomgående noggranna materialval och pedagogiskt synliga installationer. Vi förevigade den lekfulla fasaden i bäversvanstegel med en bild!

Kv Humlan 15

name="aktuellt-bild"

Som del av en samverkansentreprenad med bl.a. Metrolit Byggnads AB och Telge Fastigheter AB tar vi fram bygghandlingar för en omfattande ombyggnad av ca. 3000kvm kontor åt Socialkontoret i Södertälje.  

Fribergaskolan invigd

name="aktuellt-bild"

Den 14 mars invigdes formellt Fribergaskolan igen efter en omfattande ombyggnad och upprustning. Skolans kör sjöng, rektor Gunnar Rydwik med flera höll tal och band klipptes.  7000kvm högstadieskola, gymnastikhall och fritidsgård har åter invaderats av 500 elever, 70 lärare och administrativ personal, alla mycket stolta över sin fina skola.
Projektet genomfördes som en samverkansentreprenad som gett oss många erfarenheter om detta sätt att arbeta.

Bostads-infill i Stockholm

name="aktuellt-bild"

I ett kvarter på Norrmalm föreslås en tillbyggnad inne på gården. En "lucka" i bebyggelsen har utnyttjats så att naturliga gårdskvarter skapas. Tillskottet är sex stycken smålägenheter, kopplade till ett befintligt trapphus. I samband med tillbyggnaden kompletteras trapphuset med en hiss så även de befintliga lägenheterna görs tillgängliga.  

Ny bistro intill teatersalong

name="aktuellt-bild"

Utredningsskiss för att skapa en trevlig bistro intill en teater. Med en ombyggd trappa och en strategisk placering av en ny hiss nås en våning ovanför foajén där en kontorslokal omvandlas till en trevlig bistro. Hissen sammankopplar samtidigt alla fyra publika nivåer, som därmed blir tillgängliga för rörelsehindrade.

En skärgårdsdröm

name="aktuellt-bild"

Två små men supereffektiva fritidshus i den svenska skärgården. Varje vinkel eller hörn har en funktion; antingen ger den lä, skugga eller kanske stöd mot ryggen. Den geografiska placering har självklart en avgörande betydelse för varför byggnaderna ser ut precis som de gör. Nu avslöjar dessa två bilder inte direkt så mycket om själva platsen men varje fönster ramar in en specifik utsikt och fyller rummen med dagsljus exakt där det behövs.

Infill projekt

name="aktuellt-bild"

Detaljplanearbetet för ett mindre bostadshus i centrala Vaxholm kommer påbörjas inom kort. Vi ser med stor förtjusning fram emot att sätta tänderna i detta projekt. När man ska utforma en "infill"-byggnad medför det några intressanta problemställningar med allt vad gäller parkering, marknivåer, gaturum, mötet med befintliga grannar osv.

Villa Soludden

name="aktuellt-bild"

Vid en exceptionellt vackert belägen konferensanläggning på Värmdö, mindre än ett stenkast från vattnet, har vi ritat ett tillbyggnadsförslag som nu ligger till grund för ett detaljplanearbete. Tillbyggnaden innehåller kompletterande hotellrum, spa och mötesfaciliteter för att kunna tillmötesgå den expanderade verksamhetens behov.

Spektakulär vindsinredning

name="aktuellt-bild"

På vinden i en av Stockholm stads mest hemliga och mytomspunna byggnader har vi tagit fram ett ombyggnads- förslag för kontor- och konferenslokaler. Utan att få avslöja så mycket kan vi åtminstone bjuda på en liten visionsbild. 

Spännande förtätning i Tyresö

name="aktuellt-bild"

Utan att kunna avslöja för mycket håller vi just nu på med ett förtätningsförslag i Tyresö. Vi tycker att förtätning är ett utmärkt tillvägagångssätt för att bemöta behovet av att tillskapa fler bostäder. Eftersom det redan finns en fungerande infrastruktur känns det som en naturlig väg att gå istället för att ta i anspråk oexploaterat mark? Nu gör vi i alla fall ett seriöst förslag från vår sida. Mer information och bilder kommer framöver.

Nytt om datacentret i Falun

name="aktuellt-bild"

Gå gärna in på www.ecodatacenter.se och se filmen om "Världens första klimatpositiva datacenter". Nu har bygget av EcoDataCenter påbörjats där överskottsvärmen ska värma husen i VM-staden Falun. EcoDataCenter kommer bli ett av världens 13 säkraste med högsta möjliga säkerhetsklassificering och prestanda i världsklass. Bakom datacentret står det kommunala energibolaget Falu Energi & Vatten och entreprenörföretaget EcoDC AB. Schneider Electric levererar energieffektiva lösningar och produkter till datacentret.
Direktlänk till filmen:
https://www.youtube.com/watch?v=3qNE6tIC79A

Ombyggnad av låg- och mellanstadieskola

name="aktuellt-bild"

Kontoret har i oktober 2014 påbörjat uppdraget att som arkitekter projektera en genomgripande om- och tillbyggnad av Kevingeskolan i Danderyd.
Projektet drivs av Skanska som en samverkansentreprenad och startar med programarbete.
Vi tycker det är mycket glädjande att vi fått förtroendet att arbeta med ytterligare en skolombyggnad i Danderyd, där ombyggnaden av Fribergaskolan pågår för fullt.Nya radhus i Norra Ängby

name="aktuellt-bild"

Detaljplanearbete pågår för byggande av fem nya radhus utmed Bureusvägen i Norra Ängby.
Längan är volymsmässigt uppdelad så att skalan ska passa in i området, vilket är klassat som Riksintresse.
Material och färgval har släktskap med omgivande bebyggelse. Radhusen är relativt stora, fem rum och kök, samt inbyggt garage och ytterligare en bilplats på tomten.

Positivt planbesked i Sollentuna

name="aktuellt-bild"

Nu påbörjas detaljplanearbetet för 3 st nya bostadshus i ett fantastiskt läge intill sjön Norrviken i Rotebro. På fastigheten finns idag två st bostadshus innehållande sammanlagt 20 st lägenheter.
Syftet är att utveckla fastigheten genom att bygga 3 st nya bostadshus innehållande ca 30 st lägenheter på tomtens parkeringsyta samt på en intilliggande del av kommunens mark. All parkering för befintliga och tillkommande lägenheter förläggs i garage under nya byggnader och gård.

8000m2 datahall i Falun

name="aktuellt-bild"

Vi har fått i uppdrag att ta fram bygglovhandlingar för en ny
data- och serverhall i Falun. Ambitionen för projektet, utöver att självklart leverera modern datalagringskapacitet, är att uppnå högsta möjliga energi-effektivisering med bl.a. värmeåtervinning till det intilliggande kraftvärmeverket.

Positivt planbesked i Lidingö

name="aktuellt-bild"

Nu inleds detaljplanearbetet för ändrad användning av lokaler i del av kontors- och affärsfastighet på Lidingö.
Lokalerna ska omvandlas till ett trettiotal smålägenheter.
Projektet omfattar även omarbetning av dagens entréer och trapphus samt komplettering med ny hiss.

Nytt krematorium

name="aktuellt-bild"

Nordisk Kombination Arkitekter har fått i uppdrag av Svenska Kyrkan, Järfälla, att ta fram ett gestaltningsförslag för en krematorietillbyggnad på Görvälns griftegård. Den nu avlidna landspaksarkitekten Per Friberg har både planerat kyrkogården samt ritat kapellet. Det ska bli en spännande och utmanande uppgift att ta itu med.

Intervjuad i Arkitektbladet

name="aktuellt-bild"

I tidsskriften Arkitektbladet  #1 jan 2014, en tidning för och om arkitektbranschen, intervjuades Nordisk Kombination Arkitekter. Här går det att läsa lite om kontorets historia, sätt att arbeta samt se ett projektexempel där vi tycker vi har lyckats med just det vi anser oss vara bra på. Nämligen mötet mellan Nytt och Gammalt - påbyggnad av Kv Klockan 1 i Stockholm med bostäder ovanpå Scandic Hotell.

Läs artikeln här

Akelius

name="aktuellt-bild"

Tillsammans med Akelius Fastigheter har vi under det senaste året arbetad med ett antal av deras fastigheter med att uppgradera de yttre miljöerna. Det har varit mycket intressant att först försöka ta reda på hur den ursprungliga tankegången har gått, hitta spåren i marken och därefter med enkla och moderna komplement lyfta området till en högre nivå. Efter lite letande har det i samtliga fall visat sig att man med enkla medel kan lyfta fram existerande kvaliteter som med åren har glömts bort och suddats ut.     

Utveckling i Rotebro

name="aktuellt-bild"

I Rotebro norr om Stockholm ligger en äldre f.d. matvarubutik centralt placerad i ett villaområde. Under årens gång har nya stormarknader tillkommit vilket inneburit att det blivit svårt att bedriva lönsam verksamhet i den gamla lokalen. Byggnaden har genomgått ett antal ombyggnader för att kunna innehålla diverse hyresgäster. Tillsammans med fastighetsägaren har vi tagit fram ett utvecklingsförslag. Vårt förslag bygger på att runt ett lokalt litet torg etablera en hållbar plattform där verksamheter kan etablera sig och utvecklas. I anslutning till torget och längs en nyanlagd gata placeras ett flerfamiljshus och ett antal nya radhus.
Projektet ligger just nu i den inledande fasen av arbetet med att ta fram en ny detaljplan.

Ombyggnad av högstadieskola

name="aktuellt-bild"

Kontoret har i februari 2013 påbörjat uppdraget att som arkitekter projektera en omfattande ombyggnad av Fribergaskolan i Danderyd.
Hela projektet drivs som en samverkansentreprenad där beställare, entreprenör och konsulter deltar aktivt från första början, och där målsättningen är att tillsammans genomföra hela ombyggnaden till högsta möjliga kvalitet inom en given budget.